Over mij

Joost Breetvelt - Over mij 1

– 33 jaar
– Docent Lichamelijk Opvoeding
– 12 jaar werkzaam in het basisonderwijs
– 20 jaar op het korfbalveld

NU

Joost Breetvelt - NU

Al flink wat jaren geef ik met plezier gymles op de basisschool. Het is fantastisch om te zien hoe kinderen uit groep 1 in een paar jaar uitgroeien tot steeds vaardigere en zelfverzekerdere mensen. Waar een groepsleerkracht kinderen één jaar lang volgt heb je als gymleerkracht het voorrecht om de kinderen hun hele basisschooltijd te kunnen volgen.
De afgelopen tijd heb ik ontdekt dat ik meer wil dan alleen maar gymlessen geven. Ik wil de kwaliteiten die ik de afgelopen jaren in de gymzaal heb kunnen ontwikkelen nu gebruiken om een nieuwe stap te zetten.


IN DE TUSSENTIJD

Joost Breetvelt - In de tussentijd

Omdat het verwezenlijken van mijn droom nog wel even gaat duren, ben ik in de tussentijd gestart met het aanbieden van kinderfeestjes en teamuitjes. Het zou immers zonde zijn om al het materiaal wat al beschikbaar is niet te gebruiken.
Daarbij kan ik alvast oefenen met alle zaken die komen kijken bij het ‘runnen’ van een bedrijf. Op deze manier heb ik mijn kennis hierover al opgedaan, wanneer het realiseren van de volgende stap werkelijkheid wordt. 
In de tussentijd haal ik mijn energie uit het ontwikkelen, aanbieden en uitvoeren van toffe activiteiten voor zowel kinderen als volwassenen.

 

TOEKOMSTDROOM

Joost Breetvelt - Toekomstdroom

Mijn droom is het opzetten van een zorgboerderij/kamplocatie. 

In het weekend ontvangen we kinderen met een beperking, die hier op een ontspannen manier de dag door kunnen brengen.

Doordeweeks kunnen hier kinderen uit groep 8 logeren. Tijdens de schoolkampen willen we zoveel mogelijk uit handen nemen van de leerkrachten. Door ze als optie unieke spellen aan te bieden kunnen ze zelf bepalen in welke mate het kamp voor ze wordt ontlast. Ook zaken als bagagevervoer en het verzorgen van boodschappen kunnen we uit handen nemen.
Voor de leerkrachten rest dan alleen de taak om zoveel mogelijk te genieten en plezier te maken met hun klas, om een zo sterk mogelijke band op te bouwen.